Te og frukt

IMAG0551

Etter ein lang dag på jobb i gullsko og tung indisk middag, var det einaste eg hadde lyst på litt frukt.

IMAG0567

Til fersk frukt passar det med ein lett te, gjerne ein oolong som ikkje er heftig oksidert.

IMAG0577

For eksempel noko som liknar på denne: Li Shan Gao Shan Cha frå 2010, med ei oksideringsgrad på omlag 30 prosent. Dyrka på tusen meters høgd oppe i Taiwan-fjella.

IMAG0591IMAG0588

Litt under 90 grader, gjerne 5-6 minutt, eller litt mindre. Blade blir store, grøne og friske.

IMAG0580IMAG0592

Første og andre trekking. Duftar og smakar frukt, plante og mjølk, og er herleg lettdrikkeleg, greit å starte på dei lyse oolong-teane om du ikkje har smakt det så mykje før. Det er òg nesten ikkje koffein i oolong, så er perfekt å drikke om kvelden.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: