Eit pust i bakken

IMAG0757IMAG0777IMAG0781I går var eg på båttur i den svenske skjergarden. Sol, skarp luft, duve roleg til den jamne motorduren frå båten. Bytta ut koppen med te med eit glas kvitvin.

IMAG0786Pause. Billig, bitter seminar-te på ei trapp i sola. Når ein sit i møte i mange timar, og den einaste teen som er tilgjengeleg er lipton/twinings posete, er eit alternativ sjølvsagt å berre gå for kaffi (eller urtete, om det er). Men det er faktisk ein del grep det går an å ta for å gjere teen litt mindre vond.

Første grep er å senke temperaturen, særleg viss det er snakk om grøn te. Det er ofte kaldt vatn tilgjengeleg, så det er berre å helle ein god slump opp i det kokande vatnet før du duppar teposen i. Andre grepet er å ikkje trekkje teen så lenge. Eitt minutt på den grøne, eitt og eit halvt på den svarte. Det er faktisk nok. Eg plar ofte kutte endå meir ned på trekketida. Pose-te blir veldig lett bitter. Viss det har skjedd, går det an å døyve smaken ved å helle i litt mjølk (om det er svart te).

Eit anna tips er å ta med nokre posar av ein te med litt høgare kvalitet i ein liten boks eller pose i veska når ein er på farta, men det er viktig å hugse på at det ikkje er ein ideell stad for å oppbevare te.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: