Kyusu

wpid-20131102_143120.jpgwpid-20131102_143755.jpgwpid-20131102_144033.jpgFor dei heilt fine, delikate japanske grøne teane, trengs ei kyusu-kanne. Ho har eit innebygd filter som klarer små blad. Dette er ein Ryokucha Midori (samurai-te), feldig fersk smak som får meg til å sakne sommaren så veldig.

Japanske grøne tear er mildare enn dei kinesiske. Når eg brukar denne kanna, plar eg gjere det på gong fu cha-vis, med mykje te og korte trekkeperiodar. Om lag tre trekk er bra, men det varierer eigentleg mykje på kva type te du har. Det beste er å prøve seg fram. NB! I motsetnad til kinesisk ooolong og grøne tear, trekk desse kortare i andre og tredje trekk enn første.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: