H2O

Det er viktig å drikke mykje vatn, men av og til vanskeleg å få det til. Særleg om ein er litt småsjuk og hostar og nys. Om eg ikkje er tørst er det ikkje så innbydande å presse i seg liter etter liter, så eg drikk som oftast te.

Men så passar eg på å alltid ha eit lite lager av sitroner på kjøkkenbenken. Det eldste trikset i boka, men vatnet blir så mykje betre! Og nokre frosne bær som isbitar. Eller litt urter (basilikum er overraskande godt), agurk, appelsin, eigentleg all frukt. Dessutan er jo frukt i seg sjølv ganske rikt på vatn.

vatnOm du vil ha ein te som slukkar tørsten er det oolong som funkar best for meg, varm eller kald. (Har skrive om å trekke kald oolong her). I dag har eg funne tilbake til ein gamal favoritt, Dong Ding. Ein basic oolong som alle teelskarar burde ha i skåpet. Trekk på 80 grader i tre-fire minutt, alt etter doseringa, men la den gjerne kjøle seg meir ned før du drikk. Eg likar ofte teen ganske lunken, då kjem smaken betre fram. Om trekkinga har gått bra, då.

Så er det berre å helle nedpå!

oolongkannehydrate

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: