Rett temperatur

temperaturtemperatur2Det er viktig å ikkje drukne teen i fosskokande vatn. Det er stor forskjell på kor høg temperatur dei forskjellige tetypane kan klare utan å smake vondt. Sidan det ikkje er spesielt praktisk å stå med eit termometer nede i vatnet og vente på at temperaturen dalar, brukar eg ein heilt genial vasskokar med temperaturinnstilling. Eg berre klikkar inn at den skal stoppe på til dømes 70 grader, og så kokar han vatnet opp til det punktet. Og ikkje lenger. Heilt fantastisk.

Men med litt øving med eit termometer, lærer ein seg fort forskjellen mellom 100 og 80 grader, så det er sjølvsagt ikkje naudsynt med dyrt utstyr for å lage ein god kopp med te. Men det er gøy.

 

 

Advertisements
4 comments
  1. eg har sett på ein sånn. eg har ein gamal pølse- (!) og vasskokar som snart må byttast ut. plar venta eit minutt før eg tar teen oppi vatnet. kjærasten min har ein fancy laser-pistol-temperaturmålar-ting han brukar, haha!

    • Wow, den laserpistolen virka kul. Og det er ofte nok å berre vente litt etter at ein har kokt opp vatnet, treng ikkje å vere så pinleg nøyaktig på temperaturen heile tida.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: