Gaiwanguide

gaiwan1Ein gaiwan er ein liten kopp med lok. Perfekt til å trekke te i. Helst kinesisk te med store teblad.

gaiwan2Først, hell litt varmt vatn i koppen for å varme den opp. Då held vatnet lettare på den temperaturen du vil at vatnet skal vere. Hell teen du skal drikke i gaiwanen.

gaiwan4Så er det berre å trekke. Nokre likar å skylje blada lett, eller berre helle nokre dropar varmt vatn over for å få aromen til å utvikle seg litt før trekkinga. Prøv deg fram. Den grøne teen trekk eg ca eitt minutt på 70-80 grader. Då held blada til fleire trekk.

gaiwan5Så legg du loket litt på skrå og heller teen over i ein kopp eller ei lita skål (få med alt vatnet).

gaiwan3Så enkelt er det. Bruk helst ein gaiwan som er litt liten, det er betre å trekke fleire gonger enn å lage ein stor kopp. Ein typisk kinesisk, grøn te trekk eg 3-4 gongar. Legg til litt trekketid per trekk.

Tips! Eg kjøpte denne gaiwanen på ebay, der får ein kjøpt mykje billig teutstyr frå Kina.

 

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: